Włosy

Awatar użytkownika
AnjaD

Włosy

Post autor: AnjaD » 14 sty 2013, 18:24

Jaki suplement diety polecacie na włosy? Chodzi mi głównie o wypadanie. Coś aby wzmocnić.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Re: Włosy

Post autor: WOMAN IN BLACK » 15 sty 2013, 0:39

mam gdzies diete na wzmocnienie włosów- jeśli chcesz odszukam i napisze co warto włączyć do pożywienia.
A odnośnie wypadania włosów to warto zastanowic sie nad przyczyną ... Domyslasz sie co jest powodem nadmiernego wypadania?
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 15 sty 2013, 1:23

Właśnie testuję zioła do włosów, ale sprawa łysienia ma wiele przyczyn. Może być spowodowana stresem nagłym, brakiem suplementów i nadmiernym pracoholizmem. Wielu informatyków jest łysych, ale oni siedzą ileś godzin przed różnymi urządzeniami elektronicznymi, a niektóre mają szkodliwe promieniowanie rentgena. Laptopa z kolei nie trzeba trzymać na jajkach, bo można zostać bezpłodnym :lol: Trochę odbiegłem od tematu :roll: , ale jak się nie dba o siebie to potem trzeba dużo czasu i reżim, aby przywrócić równowagę organizmu. Czasem bywa za późno i zostaje przeszczep włosów, a to bolesna i kosztowna sprawa.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 15 sty 2013, 9:55

Myślę, że u Anji nie jest to zaawansowane do tego stopnia :)
admin pisze:Właśnie testuję zioła do włosów, ale sprawa łysienia ma wiele przyczyn. Może być spowodowana stresem nagłym, brakiem suplementów i nadmiernym pracoholizmem. Wielu informatyków jest łysych, ale oni siedzą ileś godzin przed różnymi urządzeniami elektronicznymi, a niektóre mają szkodliwe promieniowanie rentgena. (...) jak się nie dba o siebie to potem trzeba dużo czasu i reżim, aby przywrócić równowagę organizmu. Czasem bywa za późno i zostaje przeszczep włosów, a to bolesna i kosztowna sprawa.

fakt, mężczyżni czasem szybko łysieja ale ma to swój urok- podobno łysy jest dobrym kochankiem :) :D :D :D - nic tylko sie cieszyc :D a tak poważniej - wiadomo co jest powodem Twojego "problemu", (który dla mnie jest Twoim atutem :P)??
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 15 sty 2013, 14:02

pracoholizm, brak prawidłowego odżywiania, cywilizacja, chemia w żywności :) i można by jeszcze dodać trochę czynników :)
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 18 sty 2013, 20:49

Menu od Fryzjera
Do prawidłowego wzrostu włosy ciągle potrzebują witamin AEC oraz witamin z grupy B. W diecie powinny znaleźć sie marchweki, jajka, cytrusy, natka pietruszki, orzechy, mleko i oleje roślinne by włosy były pełne blasku i spreżystości.
Przetłuszczajacym sie włosom, wypadajacym lub włosom z łupieżem może brakować cynku- jego żródłem są ryby, mięso drobiowe, kasze i pieczywo pełnoziarniste. Warto pamietać o produktach bogatych w żelazo(szpinak, orzechy, fasola, groch) , które przeciwdziała wypadaniu włosów.Podobnie działa magnez zawarty w brokułach, pomidorach, marchwece i natce piertuszki.
Słabe i łamliwe włosy wzmocni krzem- znajdujący sie w rzodkiewkachi, burakach, pomidorach, pieczarkach, cebuli, czosnkuk i otrebach.
Rozdwajaniu sie końcówek zapobiega miedź, której bogatym źródlem są np owoce morza czy wątróbka.
Efekty nowego menu będą lepsze gdy jednocześnie ograniczymy spożywanie tłuszczów zwierzecych, węglowodanów, pikantnych potraw i alkoholu- posiłki te zbyt często spożywane moga byc przyczyną matowienia, przetłuszczania się i słabszej kondycji włosów.
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 18 sty 2013, 21:24

Mi znajomy fryzjer polecił ciemne piwo do włosów, więc zamiast wlewać w siebie ;-) można dać upust wcierając je sobie w główkę ;-) włosy robią się sztywne jak drut :lol: , ale metoda sprawdzona i działa . Acha piwa nie spłukuję i najlepiej nic nie planować potem czyli np. imprezka itd. bo zapach. Niektórzy dzień wcześniej otwierają butelkę, aby trochę wywietrzało i następnego dnia stosują.

Inni to robią jeszcze inaczej, czyli po umyciu włosów spłukują ciemnym piwem :), generalnie trzeba użyć ciemnego piwa i patrzeć na zawartość chmielu, bo z tymi kampaniami piwowarskimi to niektóre kombinują i ich piwo nie da nam oczekiwanego efektu ;-)
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 18 sty 2013, 22:22

też słyszałam o zbawiennym działaniu piwa na włosy- warto wypróbować
Awatar użytkownika
Cherry_Lejdi

Post autor: Cherry_Lejdi » 18 sty 2013, 23:25

licytujemy teraz, który browar najlepiej działa na włosy? może dział lista sprawdzonych producentów piwa?
Awatar użytkownika
AdamSz

Post autor: AdamSz » 21 sty 2013, 12:18

Słyszałem, że można stosować jakieś maseczki z jajka czy z piwa i to pomaga ale nie testowałem :D
ODPOWIEDZ