Włosy
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Re: Włosy
mam gdzies diete na wzmocnienie włosów- jeśli chcesz odszukam i napisze co warto włączyć do pożywienia.
A odnośnie wypadania włosów to warto zastanowic sie nad przyczyną ... Domyslasz sie co jest powodem nadmiernego wypadania?
A odnośnie wypadania włosów to warto zastanowic sie nad przyczyną ... Domyslasz sie co jest powodem nadmiernego wypadania?
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Właśnie testuję zioła do włosów, ale sprawa łysienia ma wiele przyczyn. Może być spowodowana stresem nagłym, brakiem suplementów i nadmiernym pracoholizmem. Wielu informatyków jest łysych, ale oni siedzą ileś godzin przed różnymi urządzeniami elektronicznymi, a niektóre mają szkodliwe promieniowanie rentgena. Laptopa z kolei nie trzeba trzymać na jajkach, bo można zostać bezpłodnym
Trochę odbiegłem od tematu
, ale jak się nie dba o siebie to potem trzeba dużo czasu i reżim, aby przywrócić równowagę organizmu. Czasem bywa za późno i zostaje przeszczep włosów, a to bolesna i kosztowna sprawa.

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Myślę, że u Anji nie jest to zaawansowane do tego stopnia
fakt, mężczyżni czasem szybko łysieja ale ma to swój urok- podobno łysy jest dobrym kochankiem
- nic tylko sie cieszyc
a tak poważniej - wiadomo co jest powodem Twojego "problemu", (który dla mnie jest Twoim atutem
)??

admin pisze:Właśnie testuję zioła do włosów, ale sprawa łysienia ma wiele przyczyn. Może być spowodowana stresem nagłym, brakiem suplementów i nadmiernym pracoholizmem. Wielu informatyków jest łysych, ale oni siedzą ileś godzin przed różnymi urządzeniami elektronicznymi, a niektóre mają szkodliwe promieniowanie rentgena. (...) jak się nie dba o siebie to potem trzeba dużo czasu i reżim, aby przywrócić równowagę organizmu. Czasem bywa za późno i zostaje przeszczep włosów, a to bolesna i kosztowna sprawa.
fakt, mężczyżni czasem szybko łysieja ale ma to swój urok- podobno łysy jest dobrym kochankiem

pracoholizm, brak prawidłowego odżywiania, cywilizacja, chemia w żywności
i można by jeszcze dodać trochę czynników 

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Menu od Fryzjera
Do prawidłowego wzrostu włosy ciągle potrzebują witamin AEC oraz witamin z grupy B. W diecie powinny znaleźć sie marchweki, jajka, cytrusy, natka pietruszki, orzechy, mleko i oleje roślinne by włosy były pełne blasku i spreżystości.
Przetłuszczajacym sie włosom, wypadajacym lub włosom z łupieżem może brakować cynku- jego żródłem są ryby, mięso drobiowe, kasze i pieczywo pełnoziarniste. Warto pamietać o produktach bogatych w żelazo(szpinak, orzechy, fasola, groch) , które przeciwdziała wypadaniu włosów.Podobnie działa magnez zawarty w brokułach, pomidorach, marchwece i natce piertuszki.
Słabe i łamliwe włosy wzmocni krzem- znajdujący sie w rzodkiewkachi, burakach, pomidorach, pieczarkach, cebuli, czosnkuk i otrebach.
Rozdwajaniu sie końcówek zapobiega miedź, której bogatym źródlem są np owoce morza czy wątróbka.
Efekty nowego menu będą lepsze gdy jednocześnie ograniczymy spożywanie tłuszczów zwierzecych, węglowodanów, pikantnych potraw i alkoholu- posiłki te zbyt często spożywane moga byc przyczyną matowienia, przetłuszczania się i słabszej kondycji włosów.
Do prawidłowego wzrostu włosy ciągle potrzebują witamin AEC oraz witamin z grupy B. W diecie powinny znaleźć sie marchweki, jajka, cytrusy, natka pietruszki, orzechy, mleko i oleje roślinne by włosy były pełne blasku i spreżystości.
Przetłuszczajacym sie włosom, wypadajacym lub włosom z łupieżem może brakować cynku- jego żródłem są ryby, mięso drobiowe, kasze i pieczywo pełnoziarniste. Warto pamietać o produktach bogatych w żelazo(szpinak, orzechy, fasola, groch) , które przeciwdziała wypadaniu włosów.Podobnie działa magnez zawarty w brokułach, pomidorach, marchwece i natce piertuszki.
Słabe i łamliwe włosy wzmocni krzem- znajdujący sie w rzodkiewkachi, burakach, pomidorach, pieczarkach, cebuli, czosnkuk i otrebach.
Rozdwajaniu sie końcówek zapobiega miedź, której bogatym źródlem są np owoce morza czy wątróbka.
Efekty nowego menu będą lepsze gdy jednocześnie ograniczymy spożywanie tłuszczów zwierzecych, węglowodanów, pikantnych potraw i alkoholu- posiłki te zbyt często spożywane moga byc przyczyną matowienia, przetłuszczania się i słabszej kondycji włosów.
Mi znajomy fryzjer polecił ciemne piwo do włosów, więc zamiast wlewać w siebie
można dać upust wcierając je sobie w główkę
włosy robią się sztywne jak drut
, ale metoda sprawdzona i działa . Acha piwa nie spłukuję i najlepiej nic nie planować potem czyli np. imprezka itd. bo zapach. Niektórzy dzień wcześniej otwierają butelkę, aby trochę wywietrzało i następnego dnia stosują.
Inni to robią jeszcze inaczej, czyli po umyciu włosów spłukują ciemnym piwem
, generalnie trzeba użyć ciemnego piwa i patrzeć na zawartość chmielu, bo z tymi kampaniami piwowarskimi to niektóre kombinują i ich piwo nie da nam oczekiwanego efektu 

Inni to robią jeszcze inaczej, czyli po umyciu włosów spłukują ciemnym piwem

- Cherry_Lejdi
licytujemy teraz, który browar najlepiej działa na włosy? może dział lista sprawdzonych producentów piwa?