Poważnie można nabawić się tej choroby? Chyba przestanę pić herbatę z cytryną.admin pisze:Jak twierdzą naukowcy w liściach herbaty znajduje się glin. Organizm go przyjmuje , ale po dodaniu cytryny powstaje cytrynian glinu i w tej postaci po nasz organizm krzyczy : ZONK !oczywiście jak w piosence nie od razu...
) Jak za dużo glinu zbierze się nam pod kopułą
wrrróć w mózgu to podobno może to grozić Alzheimerem.
Tu znalazłem informacje na ten temat http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/cie ... 6,1,0.html
Jakich składników nie łączyć przy diecie
Re: Jakich składników nie łączyć przy diecie
raz na jakiś czas nic się nie stanie - tu chodzi o regularne picie herbaty z cytryną.
czytałam że ten związek wytrąca sie jeśli w szklance cały czas jest torebka lub liście i wrzucamy plaster cytryny, zminimalizowane ryzyko jest gdy odsączymy torebkę lub cytryne wrzucimy do samego naparu bez fusów
- Cherry_Lejdi
No właśnie Panie nie zostawiajmy torebek bez opieki w szklance 

to chyba powinien byc apel do Panów- by nie zapominali, że torebke trzeba jak najszybciej wyjmowac 

Proszę bez wycieczek, bo zaraz się zrobi offtop - pisać proszę czego jeszcze nie łączymy... 

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
spamu z cennymi informacjami??? 

małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
zgadza się także każdy następny post w tym wątku to informacja czego nie łączymy ....
Dokładnie. Poprosiłabym uzasadnienie do wyżej wymienionych bo nie jestem przekonana co do prawdziwości informacji.
- bryza_morska
Paula tutaj sami też piszemy o tym, czego nie łączyć - nie liczymy tylko na innych